Combustibilul scurs din cisterna răsturnată la Bascov a ajuns în Argeş. Specialiştii ABAAV intervin pentru prevenirea poluării. Formația de Intervenție Rapidă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș acționează pentru prevenirea producerii unui poluări pe cursul râului Argeș. În cursul dimineţii, o cisternă plină cu 33 tone de combustibil s-a răsturnat în curba de la ieşirea din A1 către Vâlcea, în zona Bascov, iar din aceasta s-a scurs o parte din încărcătură.

„Dispeceratul ABA Argeș Vedea a fost informat telefonic de către reprezentanții IJSU Argeș despre înregistrarea unui accident rutier pe Autostrada București – Pitești, cu răsturnarea unei cisterne pline cu combustibil. Pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu, reprezentanții IJSU Argeș au acționat cu spumă pe suprafața carosabilă. La fața locului reprezentanții ABA Argeș Vedea și ai SGA Argeș au constatat că spuma îmbibată cu combustibilul de pe șosea se scurgea într-un canal colector, care duce în râul Argeș, aval de barajul Bascov.

Conducerea ABA Argeș Vedea a dispus deplasarea în teren a Formației de Intervenție Rapidă a SGA Argeș pentru acționarea cu materiale absorbante de stip spill sorb. Configurația terenului și a canalului ce debușează în râul Argeș nu permite montarea de baraje absorbante plutitoare, debitul de apă format având o viteză foarte mare. Materialele absorbante de tip spill sorb vor fi colectate în aval, în dreptul barajului Prundu pe râul Argeș” se arată într-un comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea.

Reprezentanții ABAAV consideră că nu fi probleme privind propagarea în aval și apariția unei poluări, debitele râului Argeș (60 mc/s) și râului Doamnei (50 mc/s) asigurând o diluție suficientă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI