Începând de azi, 24 februarie, şi până duminică, 26 februarie, Argeşul va găzdui sesiunea de comunicări „Educaţie şi antreprenoriat – Paralele Româno-Japoneze” în cadrul Forumului ştiinţific internaţional „Omul, Terra şi Universul” proiect ce se derulează de peste 7 ani de către Asociaţia Româno-Japoneză pentru Educaţie şi Ştiinţă.

Sunt aşteptaţi să participe la eveniment, alături de oaspeţi din Japonia, ministrul Cercetării – Şerban Valeca, Ecaterina Andronescu – senator şi Liviu Pop – subsecretar de stat în Guvernul României.

Cu acest prilej, Adrian Izvoranu – preşedintele Confederaţiei Patronatelor din Industrie şi Comerţ, coordganizator al evenimentului, a anunţat lansarea în Piteşti a unui program pilot privind educaţia şi antreprenoriatul. Colegiul Economic Maria Teiuleanu va fi unitatea de învăţământ unde elevii care se specializează în meserii legate de alimentaţia publică vor putea nu doar să îşi facă o firmă de exerciţiu, adică una fictivă, doar la nivel teoretic, ci să pună pe picioare, sprijiniţi de profesotri, o firmă reală de catering!  Astfel, ei vor ieşi din liceu cu un bagaj de cunoştinţe teoretice despre domeniu dublat de o experienţă reală! Acest lucru, speră cei ce au gândit acest program, ei vor fi cu adevărat pregătiţi să facă faţă unei pieţi concurenţiale şi se vor putea să încerce să fie mai întâi antreprenori şi  deabia apoi angajaţi:

Încercarea de a implementa un astfel des istem a pornit de la ideea că şcoala scoate pe bandă rulantă absolvenţi cu diplome de tot soiul, dar care nu reuşesc să se integreze pe piaţa muncii aşa cum trebuie, mai ales pentru că sistemul educaţional nu pune accent pe antreprenoriat.

Ca parte a programului, profesori din Japonia vor prezenta la unităţi şcolare din Argeş modele de antreprenoriat, cultul muncii japonez şi valori care guvernează sistemul educaţional din Ţara Soarelui Răsare, în ideea că acestea s-ar putea aplica şi în România cu succes.

Comments

comments