Azi, 8 octombrie, Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu din Pitești aniversează 50 de ani de la înființare.

Evenimentul va fi sărbătorită printr-o ceremonie ce se va desfăşura, cu începere de la ora 12, în Aula Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești.

Liceul a luat ființă la 15 octombrie 1965 prin Ordinul Ministerului Industriei Chimice nr. 23/ 1665, emis pe baza Decretului nr. 619/1965, privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Industriei Chimice. Inițial a purtat denumirea de Grupul Şcolar Chimie Piteşti. Din 2008, colegiul poartă numele meritoriului chimist român Costin D. Nenițescu.
Membru al Academiei Române, Costin D. Nenițescu a fondat o nouă ramură de chimie în România și s-a făcut remarcat ca profesor de chimie organică și chimie generală. A publicat tratate de chimie organică și manuale școlare, a câștigat numeroase premii și distincții, printre care se numără și medalia “A. W. von Hofmann”, una dintre cele mai de prestigiu medalii științifice la nivel internațional. Există numeroși compuși organici și multe reacții chimice descoperite de el, care chiar îi poartă numele (de exemplu, hidrocarbura Nenițescu, prima anulenă), iar în cinstea sa Facultatea de Chimie Industrială organizează în fiecare an Concursul Național de Chimie “C. D. Nenițescu”.

În cadrul evenimentului de la Brâncoveanu vor fi premiați foști elevi ai colegiului ce au adus prestigiu instituției, cadre didactice și directori ce au condus-o de-a lungul vremii, precum și colaboratori ai instituției de învățământ ce au susținut-o în a sa dezvoltare și al ei progres și alături de care s-au desfășurat mai multe proiecte cu impact asupra celor ce învață aici și a întregii comunități argeșene.

Comments

comments