Colegiul Național I.C. Brătianu a sărbătorit azi împlinirea a 156 de ani de existență

Zi specială azi, 3 iunie, la Colegiul Național I.C. Brătianu din Pitești! Foști și actuali profesori și elevi, cărora și s-au alăturat oaspeți de seamă, au sărbătorit împreună împlinirea a 156 de ani de existență a acestei prestigioase unități de învățământ, unde, de-a lungul acestor ani, și-au format bagajul de cunoștințe și caracterul numeroase personalități ale țării.
Ziua a debutat cu întâlnirea profesorilor din generații diferite în școală iar apoi, la Filarmonică, a avut loc festivitatea recunoaștere a meritelor olimpicilor naționali! Cu ajutorul sponsorilor atrași de conducerea liceului, toți cei 36 de elevi ai colegiului care au obținut rezultate deosebite la Olimpiadele Naționale la Informatică, Matematică, Limbi străine, Limba română și Latină, Chimie, Fizica, Geografie și Religie au fost premiați.
Serbarea a fost o alternanta de premiere a olimpicilor cu momente artistice, susținute de alți elevi taletați ai colegiului, laureați la diferite festivaluri de gen, care au cântat și dansat.
Printre oaspeții de azi ai colegiului s-au numărat și primarul orașului, Cristian Gentea, viceprimarul Gelu Tofan și medicul Tiberiu Irimia, consilier local.
Primarul Cristian Gentea a avut și o alocuțiune în care a reușit să sintetizeze succesul și importanța Colegiului Brătianu la nivel național. „Este o bucurie și o mândrie să vă fim alături în acest moment, emoționant pentru dumneavoastră, cu siguranță!
Colegiul Național I.C. Brătianu este o instituție a Piteștiului, a scris istoria educației în regiunea noastră și a dat României personalități valoroase care au marcat prin realizări, cam toate domeniile vieții sociale, culturale și politice!
156 de ani sunt ani de aur, sunteți model de performanță în educație, pentru că nu v-ați dezis de la misiunea pe care o slujiți – formarea de generații într-un sistem de valori tradițional dar progresist și identificarea și pregătirea vârfurilor intelectuale pentru excelența de mai târziu!
Cu acest prilej, adresez Colegiului I.C. Brătianu cele mai frumoase urări pentru un viitor pe măsura trecutului și prezentului!
Profesorilor le doresc sănătate și putere să-și continue misiunea nobilă!
Tinerilor? Le doresc să-și continue drumul succesului și al performanței!
La mulți ani, toți plini de bucuria reușitei și performanței!” a declarat edilul Piteștiului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here