Colegiul Brătianu, campion al protecţiei mediului. A câştigat Marele Premiu de 10.000 de lei din concursul „ecOprovocarea”

Colegiul Brătianu, campion al protecţiei mediului. A câştigat Marele Premiu de 10.000 de lei din concursul „ecOprovocarea”.

Elevii şi profesorii Colegiului Brătianu au răspuns la „ecOprovocarea” Asociaţiei ViitorPlus şi, la începutul anului, s-au înscris într-un complex concurs cu tematică ecologică. Inimoşii „eco Brătieni” au reciclat, au plantat arbori, au igienizat spații verzi, au învățat să reutilizeze obiecte și au vorbit și altora despre cum să aibă grijă de mediu. Au făcut lucrurile bine şi serios, astfel că au reuşit să câştige Marele Premiu: 10.000 de lei!

Şi, în afară de acesta, au obţinut locuri fruntaşe şi în cele 5 subcategorii ale concursului: Reciclare –€ locul 4, plantare de arbori –€ locul 8, igienizare –€ locul 1 , campanii de conștientizare – locul 2 și târguri de economie circulară (reutilizare obiectelor) – locul 4.

Premiile, în afară de banii care vor fi folosiţi în liceu, au mai constat şi în participarea la o tabără de lidership, materiale pentru

CAMPANII de CONŞTIENTIZARE. Echipa conștientizare a realizat peste 20 de campanii de informare a elevilor colegiului în legătură cu necesitatea protejării mediului înconjurător. Au fost prezentate materiale cum ar fi: TU EȘTI CONȘTIENT? și MANAGEMENTUL POLUĂRII. De 1 martie, ecobrătienii au oferit mărțișoare ecologice, iar cu altă ocazie au împărțit fluturași cu mesaje motivaționale legate de promovarea educației ecologice în rândul piteștenilor. De asemenea, realizând că educația ecologică trebuie să înceapă de la o vârstă cât mai fragedă, echipa Conștientizare a discutat despre deșeuri –・colectare și depozitare, cu câțiva elevi ai unor școli generale din Pitești (Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială ,,Alexandru Davila”).

Prof. Cristina ATANASESCU. Elevi: Liana Ivașcu, Daria Coteț, Andrei Florea, Mara Nuță, Andreea Geamănu, Oana Voicu

PLANTARE DE PUIEȚI. În luna martie au fost plantate în curtea liceului 12 plante de tuia și a fost descărcată 1 tonă de pământ pentru a putea planta, de asemenea și 10 butaşi de trandafir. În luna aprilie 20 de elevi ai colegiului au participat la o campanie de plantare de puieţi de salcam în comuna Răteşti, reuşind să planteze 60 de puieți de salcâm.

Bibliotecar: Iulia GUȚU. Elevi: Gonceru Cristiana, Anca Patricia, Buzilă Alexandra, Bulacu Larisa, Icleanu Mădălina, Oprea Andreea, Sătârbașa Delia, Stocheci Maria.

IGIENIZARE. Echipa igienizare a participat în luna aprilie, în săptămâna ȘCOALA ALTFEL, la igienizarea zonei cartierului BANAT din orașul Pitești, iar activitatea a fost monitorizată de Primăria Municipiului Pitești. Gunoiul a fost colectat în 215 saci de 120l fiecare, saci ridicați de angajații primăriei. La începutul lunii mai a fost realizată o altă activitate de igienizare, în cartierul TRIVALE, acțiune finalizată cu colectarea a 223 de saci de 120l fiecare.

Prof. Mihaela Pricolici. Elevi: Maria Raicu-Badea, Maria Alexandra Tudosoiu, Maria Daniela Duminică, Maria Teodora Preda, Maxim Vaculenco, Mara Săcuiu, Ciprian, Gabriel Zainea.

TÎRGURI DE ECONOMIE CIRCULARĂ. La această secţiune, au fost organizate 6 târguri unde s-au vândut sau schimbat cărți, jucării, obiecte confecționate manual din materiale reciclabile, semne de carte, bijuterii, felicitări, mărțișoare. „Plata” s-a făcut în maculatură, sticle sau PET-uri.

Prof. Nicoleta BARBU. Elevi: Sînziana Feleagă, Bianca Elena Raicu, Cezara Nedelea, Andreea Ioana Eniță, Maria Alexandra Tudosoiu, Mihaela Raluca Udrea, Andreea Mirela Vișan, Naomi Peleașe.

RECICLARE. Echipa RECICLARE a reuşit să mobilizeze toţi elevii şi profesorii colegiului şi să impună bune practici de colectare selectivă a deşeurilor, în liceu şi la fiecare acasă. Aşa au apărut în fiecare clasă containere colorate iar toate deşeurile din liceu au ajuns acolo unde le este locul: la reciclare.
Astfel s-au strâns cantităţi impresionante de materiale reciclabile: 5.950 kg de maculatură, 576 kg DEEE mari, 186 kg DEEE mici (cabluri, telecomenzi, becuri, telefoane mobile), 57 kg de baterii, 315 kg PET-uri şi peste 370 kg sticlă.

Prof. Carmen Moțoescu. Elevi: Maria Sandu, Maria Sofronie, Cristiana Băiașu, Micaela Amzică, Mihai Teodorescu și Andrei Ciocănea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here