Col. dr. Valeriu Gheorghiță, seful CNCAV, a explicat cum se poate reduce de 20 de ori numărul deceselor de COVID

0
58

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, seful CNCAV, a explicat cum se poate reduce de 20 de ori numărul deceselor de COVID. Valeriu Gheorghiță a explicat ce se va întâmpla cu viitoarele valuri ale pandemiei. Dacă românii se vaccinează în număr mare, impactul va fi mult mai mic, iar numărul deceselor se va reduce de 20 de ori, a spus Gheorghiță.

Explicațiile au fost oferite în timpul Maratonului Vaccinării pentru Viață, eveniment organizat de vineri până luni dimineața în București.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a spus că impactul următoarelor valuri ale pandemiei va fi mult mai redus dacă cel puțin 70% dintre români se vaccinează.

”Valurile următoare vor avea un impact mult mai mic. La peste 70% persoane vaccinate la care se adaugă cei care au trecut prin boală, imunitatea de grup va fi mult mai mare… Impactul va fi de cel puțin 20 de ori mai redus în ceea ce privește numărul de decese”, a mai spus Gheorghiță.

Peste 110.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here