Codul Galben de inundații a fost extins și prelungit!

Conform hidrologilor INHGA atenționarea este valabilă până sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 09:00, pentru râurile din bazinele hidrografice:

  • Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov şi Giurgiu)
  • Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Olt, Argeş şi Teleorman)
  • Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman).

    COD GALBEN: Risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații. Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale. În secțiunile monitorizate hidrometric, se pot produce depășiri ale COTEI DE ATENȚIE/Fazei I de apărare.

    Personalul de specialitate al Apele Române Argeș-Vedea, din cadrul serviciilor Hidrologie și Prognoze Bazinale, Situații de Urgență, Dispecerat și Apărare Împotriva Inundațiilor, colectează datele de la stațiile hidrometrice, monitorizează evoluția fenomenelor pe cursurile de apă și în lacurile de acumulare, fiind pregătit pentru a lua măsurile ce se impun în funcție de situație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.