Codul Fiscal va fi evaluat articol cu articol, a anunţat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici

896 views

La capătul a șase luni de modificări succesive, Codul Fiscal va fi modificat încă odată, astfel încât să ajungă în forma sa finală la 1 ianuarie 2019 și să nu mai fie modificat niciodată, promite ministrul de Finanțe. Acţiunea ar trebui să fie gata până la jumătatea anului, pentru a fi eliminate toate disfuncţionalităţile, până la finalul anului urmând a fi aduse ultimele modificări.

Declaraţia a fost făcută de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul conferinţei ”Semestrul European: Raportul de ţară pentru România 2018”, organizată de CE. „Până la jumătatea anului, facem o analiză a Codului Fiscal, vom lua articol cu articol şi vom simplifica. La finalul anului vom veni cu o ultimă modificare. Pot fi şi modificări care sunt obligatorii de făcut”, a declarat Teodorovici, care a subliniat că vrea să fie eliminate toate disfuncţionalităţile.

El menţionează că unele lucruri nu sunt în regulă şi mai multe lucruri se vor schimba, de exemplu la Vamă.

„€De exemplu, firmele sub 100 milioane lei sunt obligate să plătească TVA-ul în vamă, iar cele de peste 100 milioane lei, după ce şi-au vândut produsele. Asta este o piedică pentru companiile noastre, care sunt sub acest plafon” explică Teodorovici, care precizează că acest lucru trebuie schimbat.

Astfel, de la 1 ianuarie 2019, ”€Vom avea un Cod fiscal nou, care să nu mai fie modificat”, a adăugat Teodorovici.

Teodorovici susţine că sunt mai multe măsuri care vor fi luate în acest an, inclusiv în sensul reformei ANAF-ului şi a reducerii evaziunii fiscale, măsuri care vor fi menţionate în documentul de răspuns la raportul de ţară al CE.

Comments

comments