Scandalul legat de mafia permiselor de la Piteşti, izbucnit în urmă cu câţiva ani, mai are ecouri chiar şi astăzi. Codruţ Vlăsceanu şi Vasile Voinea, foştii şefi ai Serviciului Permise de la Piteşti, au fost judecaţi şi condamnaţi, însă se pare că nu şi-au spus ultimul cuvânt, continuând să dezvăluie şi acum informaţii care îi pot înfunda pe mulţi. Dar, pe de altă parte, şi despre cei doi au început să iasă la iveală multe lucruri neştiute până acum, deşi au fost cercetaţi şi întorşi pe toate feţele. Cum ar fi faptul că Vlăsceanu a fost cercetat vreme de doi ani pentru constituirea şi coordonarea unei adevărate reţele ce se ocupa cu furtul maşinilor de lux, şi, mai mult, dosarul pentru trimiterea lui în judecată era terminat. Dezvăluirile incendiare au fost făcute săptămâna trecută în emisiunea „Jocuri de putere” a jurnalistului Rareş Bogdan de la Realitatea TV de către fostul procuror militar Gheorghe Oancea.

Invitat să povestească despre dosarul „Roşia Montana”, pe care l-a început în urma unei sesizări a SRI, şi care a dispărut complet, fără a fi continuat cu un proces, procurorul Oancea atins, tangenţial şi alte cazuri ce au avut acelaşi traseu.
„Vă spun că au fost şi alte cazuri cam la fel. Doi ani am muncit la un alt caz. Am adunat peste 148 de dosare de acte, documente şi investigaţii. Era vorba despre o reţea întreagă de furturi de maşini de lux, cu ramificaţii imense. Era vorba de maşini furate, dispărute, fişe falsificate la RAR, la alte instituţii, o adevărată încrengătură… Capul ei era comisarul Vlăsceanu, de la Piteşti, care a şi fost reţinut pentru o altă cauză, aceea cu permisele. Făcusem rechizitoriul, erau gata toate dovezile, trebuia doar trimis în judecată. Mai ales că era vorba despre un personaj important! Am înaintat dosarul către PNA – Parchetul Naţional Anticorupţie – care tocmai se înfiinţase şi preluase jurisdicţia! Văzând că nu se continuă nimic, m-am întrebat ce naiba se întâmplă, doar dosarul era gata făcut. Dar a dispărut!”, a povestit fostul procuror, acum pensionar, colonel în rezervă şi avocat.
Potrivit declaraţiilor acestuia, Vlăsceanu, la cazul permiselor, nu era la prima experienţă în constituirea unei adevărate reţele de infractori. Iar faptul că un dosar cu rechizitoriul gata întocmit şi toate dovezile care îl incriminau puse cap la cap a dispărut în ceaţă nu a fost doar o minune salvatoare!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI