COD ROȘU de inundații în Argeș! ISU roagă populația să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112

1,228 views

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță instituirea CODULUI ROȘU privind scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol, in bazinele hidrografice ale râurilor Olteț, Cerna si Olt, în intervalul orar 09.30 – 20.00, pe raza județelor Argeș, Gorj și Vâlcea. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș roagă populația să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112.

”Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Olteţ – bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – amonte Ac. Ioneşti, județele Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Olteţ, Cerna, Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului avertizat”, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Comments

comments