Cod galben. Ploi, intensificări ale vântului și răcire accentuată în Argeș, în acest weekend

0
177

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri, 16 martie, un nou cod galben. Potrivit atenționării meteorologice, duminică, 18 martie, între orele 08 – 23 vor fi precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată.

În intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului. În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here