Cod galben de vânt și avertizare meteo de ploi în mai multe județe

0
43

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de vânt puternic, valabil până miercuri dimineață în zonele înalte din 27 de județe. O informare meteo de ploi a fost emisă pentru regiunile nordice, centrale și vestice.

Conform informării meteo în vigoare miercuri între orele 10.00 – 23.00, în zonele de deal și de munte, în regiunile nordice, centrale și local în cele vestice temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și mai ales în zonele de munte izolat 30…40 l/mp. Averse și descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse și în regiunile estice.

Cod galben de vânt puternic, valabil până joi, la ora 10

Codul galben a început la ora 10.00 și expiră joi la ora 10.00. În zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h, în special pe parcursul zilei.

Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (02 septembrie), intensificările de vânt se mențin în zona înaltă de munte, iar în estul și sud-estul țării vor fi rafale de peste 65…70 km/h.

Avertizarea vizează județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea, Buzău și Olt.

Ploi slabe și vânt și în Capitală

Temperaturile sunt în coborâre în București și vor ajunge la 11 grade, potrivit prognozei speciale pentru Capitală. Meteorologii anunță ploi slabe și vânt. De miercuri până joi dimineață, vremea va fi răcoroasă noaptea și dimineața.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând orele după-amiezii și ale serii când vor fi unele înnorări și posibil ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here