Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, 27 iunie, mai multe antenţionări de cod galben de ploi şi vijelii.

Conform meteorologilor, codul galben este valabil în intervalul 27 iunie ora 10:00 – 28 iunie ora 10:00. Astfel, în intervalul menţionat, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.  
 
Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi, 28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării. Vremea se va menţine călduroasă, astăzi 27 iunie, în jumătatea de sud-est a teritoriului. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.

Comments

comments