COD GALBEN de ploi și vijelii, în aproape toată țara. Ploile şi furtunile lovesc în forţă în mai mult de jumătate din ţară. Meteorologii au emis chiar acum o nouă atenţionare. Mihai Timu, meteorolog de serviciu, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre codul galben de ploi care va intra în vigoare de astăzi, de la ora 18 şi care este valabil până mâine la ora 14.

”Să ne aducem aminte că luna septembrie ne-a adus temperaturi de vară în mare parte din ţară. Şi în cursul zilei de astăzi vor mai fi temperaturi de vară, adică peste 25 de grade, mai ales în partea de sud şi sud-est a României. De la noapte încolo, lucrurile se schimbă.

Vorbim de un ciclon foarte activ prezent la vest şi sud-vest de ţara noastră şi care ne va influenţa începând din această seară şi în zilele următoare

Acesta este motivul pentru care a trebuit să emitem această atenţionare de cod galben care intră în vigoare de la ora 18 şi este valabilă până mâine la ora 14. Ea vizează instabilitatea atmosferică temporară accentuată şi ploi însemnate cantitativ.

În acest interval, ne aşteptăm ca în Oltenia, Moldova, local în Muntenia, Transilvania şi Maramureş să avem perioade cu averse, chiar descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului”, a anunţat meteorologul Mihai Timu.

Comments

comments