Cod galben de inundații pe râuri din Argeș și din alte 7 județe

8 bazine hidrografice sub incidența Codului Galben. Conform situaţiei hidrometeorologice actuale, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică de Cod Galben, care intră în vigoare mâine, de la ora 06:00 cu valabilitate până miercuri, ora 10:00. În acest context sunt vizate unele râuri din bazinele hidrografice Timiş, Cerna, Jiu, Olt, Argeș, Ialomiţa, Buzău și afluenţii Mureşului inferior, unde există riscul depăşirii COTELOR DE ATENŢIE.

Atenţionarea hidrologică Cod Galben vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare mâine de la ora 11:00 până la ora 18:00, pe unele râuri mici din judeţele: Caraş Severin, Gorj, Dâmboviţa şi Prahova.

Conform procedurii de codificare a informărilor, atenționărilor și avertizărilor hidrologice care se emit în cazul producerii de fenomene hidrologice periculoase la scară națională sau regională din 10.09.2012, Codul Galben  atrage atenția asupra riscului de viituri sau creşterilor rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații. Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale În secțiunile monitorizate hidrometric, se pot produce depășiri ale COTEI DE ATENȚIE/ Fazei I de apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.