CNAS precizează: care este stagiul minim de cotizare necesar pentru a beneficia de asigurări și concedii medicale. Stagiul minim de asigurare pentru acordarea indemnizaţiilor prevăzute de OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificări şi completări ulterioare, este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii, beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării (infectării cu Covid-19). (Art. 7 din OUG 158/2005 cu modificările şi completările ulterioare).

Accesați link-ul http://www.cnas.ro/page/intrebari-frecvente.html pentru a afla răspunsurile la cele mai frecvente întrebări adresate de dumneavoastră Serviciului de Relații cu Asigurații.

Comments

comments