Conducerea CNADNR SA a solicitat în permanenţă unităţilor de implementare a proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile rapoarte cu privire la stadiul de realizare a contractelor pe care le monitorizează/derulează acestea. 

 

În urma analizei acestora se pot identifica atât cauzele unor eventuale întârzieri sau neconformităţi, cât şi măsurile ce trebuie adoptate pentru derularea corespunzătoare a proiectelor. Concomitent cu acest demers, directorul general al CNADNR SA a dispus efectuarea de către serviciul control a unei verificări la unităţile de implementare a proiectelor privind modul de certificare şi efectuare a plăţilor pentru toate obiectivele finanţate din fonduri nerambursabile. 

“Acest control are ca scop identificarea unor eventuale întârzieri nejustificate în realizarea proiectelor şi mai ales a măsurilor administrative ce se impun. Totodată se urmărete şi identificarea unor eventuale plăţi nejustificate. De acest control vor fi vizate atât firmele de construcţii, cât şi firmele de consultanţă. Conform planului de acţiuni adoptat în acest an, compartimentele funcţionale ale companiei sunt obligate să comunice periodic stadiul de îndeplinire al acestuia”, a declarat Narcis Neaga, Director General al CNADNR

 

Comments

comments