Claudia Țapardel, propunerea PSD pentru postul de comisar european pe Transporturi

Claudia Țapardel, propunerea PSD pentru postul de comisar european pe Transporturi. Fostul europarlamentar PSD Claudia Țapardel va fi propunerea partidului pentru postul de comisar european pentru Transporturi, potrivit unor surse din interiorul PSD. Claudia Țapardel a avut, luni, discuții cu președintele PSD Viorica Dăncilă, iar marți în CEx ar urma să se dea votul pentru această propunere.

Propunerea vine după ce Rovana Plumb a fost respinsă în Comisia Afaceri juridice (JURI) pentru această funcție, pe motiv de integritate. Preşedinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut luni înlocuirea rapidă a candidaţilor României şi Ungariei, după ce nominalizaţii celor două ţări pentru postul de comisar european au fost respinşi de Comisia JURI.

Claudia Țapardel a fost europarlamentar PSD din 2014 până-n 2019, perioadă în care a fost membru în Comisia TRAN, pentru transport și turism.

În prezent, Claudia Țapardel este unul dintre comunicatorii PSD. Are experiență în Parlamentul European și nu se cunosc posibile probleme de integritate în cazul său.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat luni seara că va face o nouă propunere de comisar european, dar a susţinut că Rovana Plumb „nu se află în niciun conflict de interese”.

„Noi vom face o nouă propunere de comisar european, iar în ceea ce priveşte invitaţia la consultări adresată de preşedinte îi răspund că voi veni de îndată, acelaşi „de îndată” cu care şi dumnealui a decis să numească miniştrii interimari, conform deciziei Curţii Constituţionale, care a stabilit că preşedintele a încălcat Constituţia”, a precizat premierul, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

„În legislaţia europeană un astfel de cadru nu doar că nu este clar reglementat, dar situaţia sa a fost supusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări. Nu există un conflict dovedit, nu există un motiv solid pentru această respingere”, a subliniat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here