CJ Argeș vrea să finanțeze elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean cu bani din PNNR. Ieri a fost depusă solicitarea

Consiliul Județean Argeș a depus un nou proiect în vederea finanțării acestuia în cadrul apelului de proiecte prin PNRR/2022/C10, fonduri europene. Este vorba de proiectul “Elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (P.A.T.J) Argeș”.
Este un proiect tehnic de amenajare a teritoriului. Un proiect de 1.666.000,00 lei cu TVA cheltuieli eligibile, 277.650,92 lei cu TVA cheltuieli neeligibile. A fost un proiect depus pe repede înainte pentru că ghidul de finanțare a fost publicat marțea trecută, vineri am aprobat proiectul în ședința C.J. Argeș, iar astăzi, la ora 10:00, când s-a deschis componenta C10 din PNRR, Consiliul Județean Argeș a aplicat. Credem că va fi eligibil pentru că în urma înregistrării solicitării noastre mai rămăseseră bani disponibili, ceea ce înseamnă că proiectul este printre cele posibil eligibile, rămânând doar să mai fie analizat din punct de vedere tehnic, dar aici nu am niciun fel de îndoială că lucrurile nu sunt bine pregătite de colegii din Consiliul Județean Argeș.”  a declarat Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J.Argeș.
P.A.T.J. va fi elaborat de către un colectiv interdisciplinar condus și format din specialiști cu drept de semnătură acordat de Registrul urbaniștilor din România și va cuprinde: evidențierea problemelor şi disfuncționalităților din teritoriu şi măsuri pentru diminuarea sau înlăturarea efectelor negative ale acestora; identificarea disfuncționalităților legate de infrastructură (de transport, transport energetic, echipare tehnico-edilitară, etc.) și a priorităților de dezvoltare/modernizare; evidențierea posibilităților si măsurilor necesare pentru valorificarea potențialului natural și cultural; identificarea tipologiilor teritoriale pentru delimitarea unor zone funcționale, stabilirea măsurilor adecvate de capitalizare a potențialului local, inclusiv identificarea unor soluții administrative și instituționale pentru buna guvernanță a acestor zone; identificarea polilor de creștere sectoriali (agricultură, industrie/ramuri industriale, cercetare, turism, patrimoniu cultural, peisaj, etc.) și a posibilităților și măsurilor necesare pentru dezvoltarea unui sistem policentric bazat pe o nouă relație urban-rural, cu considerarea inclusiv a polilor urbani de atractie din alte județe/municipiul București şi a polilor urbani de atracţie din cadrul judeţului cu influenţe asupra arealului limitrof şi/sau cu influenţe extrajudețene.
P.A.T.J. Argeş este o documentație complexă ce va include o bază de date geospaţiale realizată în format GIS, pe straturi tematice, în sistem de proiecţie stereografică 1970, va fi elaborată etapizat.
Consiliul Județean Argeș are finalizate sau în diferite stadii de implementare 13 proiecte cu finanțare europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here