Cîțu înlocuiește PNDL cu programul de investiții „Anghel Saligny”. Promite bani pentru dezvoltarea localităților

Cîțu înlocuiește PNDL cu programul de investiții „Anghel Saligny”. Promite bani pentru dezvoltarea localităților. Guvernul a dezbătut, miercuri, în primă lectură, Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”, care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe cel puţin 6 ani, a anunţat premierul Florin Cîţu.

„Astăzi, am avut în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului naţional de investiţii «Anghel Saligny», un program de investiţii pentru autorităţile locale prin care vom putea să implementăm asfaltare de drumuri, canalizare şi apă, program care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe minim 6 ani de zile „, a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a susţinut că acest program este necesar, deoarece este „inadmisibil” să existe localităţi cu drumuri neasfaltate, fără canalizare sau apă.

„Sunt lucruri de bază pe care puteam să le avem până acum în România. (…) Le vom face în acest mandat”, a afirmat prim-ministrul.

Deși poartă alt nume, programul reia, în mare, exact ce făcea Programul Național de Dezvoltare Locală, inițiat de PSD în urmă cu mai bine de 10 ani.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat, miercuri, că partidele din coaliția de guvernare au decis demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale, care se va derula după modelul PNDL, cu un buget multianual de aproape 50 de miliarde de lei. Banii vor fi folosiți, pe 7 ani, pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă și canal și de extindere a rețelelor de gaz. Guvernul urmează să pregătească actul normativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here