Cine şi cum votează moţiunea de cenzură. Ce partide nu vor intra în sală

Cina şi cum votează moţiunea de cenzură. Ce partide nu vor intra în sală. Parlamentul votează azi moțiunea de cenzură depusă de PSD la adresa Guvernului Orban, iar predicţiile privind succesul sau eşecul acestui demers sunt incerte. Negocierile continuă până în ultima clipă!

PSD, Pro România şi ALDE votează ”pentru”, iar USR şi PNL nu participă la vot.

În ce priveşte UDMR, formaţiunea a decis că parlamentarii săi vor fi prezenţi în sală, dar nu vor vota. „Lumea mă întreabă de cvorum. Să nu mă întrebaţi de cvorum fiindcă PSD a anunţat că au majoritate fără UDMR. Matematic aşa e. Dacă au majoritate, atunci nu e nicio problemă de cvorum. Dacă vom ajunge la vot, atunci noi vom fi prezenţi cu toţii, 30 de oameni. Vom spune „prezent” dar „nu votez”. La dezbaterea moțiunii de cenzură vom avea o poziție tranșantă despre activitatea Guvernului”, a spus Kelemen Hunor, înainte de votul pe moțiunea de cenzură.

Ludovic Orban a ajuns în Parlament şi a declarat: „Românii să aibă încredere în acest Guvern pentru că vom face tot ceea ce este bine pentru binele României. Prognoza mea este că această moțiune nu va trece”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here