Cine scapă de plata CASS pe perioada 2015-2017. Guvernul pregăteşte o amnistie fiscală. Guvernul României pregăteşte un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care 600.000 de români vor fi scutiţi de plata anumitor contribuţii către Fisc, în urma unor venituri realizate în perioada iulie 2015 – decembrie 2017. Impactul amnistiei fiscale asupra bugetului de stat este de peste un miliarde de lei.

„Pentru venitul realizat în perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017, a fost identificat un număr de aproximativ 600.000 de contribuabili pentru care s-au generat sau urmează a se genera decizii de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorată la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, deşi aceştia au realizat venituri sub acest nivel.

Guvernul încearcă să repare astfel o greşeală făcută în urmă cu doi ani, când mulţi contribuabili au fost obligaţi să plătească contribuţii la sănătate chiar dacă nu aveau venituri sau acestea erau mai mici decât venitul minim.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, până în prezent au fost tipărite peste 4 milioane de decizii de impunere, din care au fost deja emise şi transmise aproximativ 221.000.

De asemenea, cei care au primit înştiinţări de plata pentru regularizarea CASS pentru perioada 2014-2015 începând cu luna martie, vor avea la dispoziţie 120 de zile pentru a le achita. Daca reuşesc să le plateasca in termen de 60 de zile, vor putea beneficia de o bonificatie de 10%. Pentru cei care vor primi înştiinţările de acum înainte, termenele se socotesc incepând din ziua primirii.

Comments

comments