Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă! SMURD împlineşte 30 de ani! Azi, 25 septembrie 2020, este ziua în care sărbătorim 30 de ani de când SMURD a luat ființă!

În cele trei decenii de activitate, milioane de persoane aflate în dificultate au beneficiat de sprijinul pompierilor, asistenților, medicilor, piloților și voluntarilor!

În septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva, a inceput experimentarea unui sistem de urgenta ce functioneaza si in alte tari europene. Acesta avea la baza transferul unui echipaj medical spitalicesc cu dotarea necesara la locul unde se afla pacientul aflat in stare critica, in vederea acordarii unui asistente medicale de urgenta calificate.

Echipajul era condus de un medic pregatit in domeniul anesteziei si terapiei intensive si in domeniul medicinei de urgenta. La aceasta faza de inceput, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare, avea in dotare o singura masina echipata pentru interventie rapida, fara posibilitatea de a transporta pacientul, transportul pacientului urmind sa se faca cu o autosanitara a Serviciului de Ambulanta.

Istoria SMURD, AICI.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI