VIDEO. Cine-i om şi cine-i câine? Viceprimarul din Vlădeşti, filmat când târa pe şosea un animal legat de maşină

Cine-i om şi cine-i câine? Viceprimarul din Vlădeşti, filmat când târa pe şosea un animal legat de maşină. Un câine legat de maşină e târât pe şosea, într-o comună din Argeş. Filmarea a fost făcută miercuri, în Vlădeşti, în apropiere de Câmpulung Muscel iar bărbatul care a postat pe Facebook imaginile susţine că la volanul autoturismului s-ar fi aflat chiar viceprimarul comunei Vlădeşti, Şerban Leonard Iustinian.

În film se vede cum un câine, legat de gât cu o sfoară, e târât efectiv pe şosea. Bietul căţel încearcă să se opună şi pentru că nu merge singur, e pur şi simplu târât pe picioare, fără niciun fel de milă. Maşina e condusă pe acostamentul şoselei, cu avariile pornite, cu viteză redusă.

Poliţia argeşeană s-a sesizat din oficiu şi deschis un dosar de cercetare penală pentru rănirea sau schingiurea unui animal, potrivit Legii 205/2004 prinvind protecţia animalelor.

Pe surse, se pare că poliţiştii au confirmat faptul că maşina era condusă de viceprimarul din Vlădeşti, care a avut şi o explicaţie pentru cele întâmplate. Potrivit acestuia, câinele îi aparţine vecinului şi l-a găsit pe drum, fugit din curte. Cum vecinul l-a rugat să i-l aducă acasă, dar nu a reuşit să urce animalul în maşină, acesta fiind agresiv faţă de el, a considerat că a-l lega de maşină ar fi o soluţie. Câinele a fost găsit de poliţişti în curta vecinului şi nu pare rănit, la prima vedere. Azi va fi văzut şi de un veterinar care să certifice dacă şi în ce măsură a suferit în urma traumatizantei experienţe.

Sursa: Facebook/Weny Wenyamin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.