Cine este omul pe care Mihai Răzvan Ungureanu, fostul şef al SIE, l-a numit prefect de Argeş

0
556

Mihai Răzvan Ungureanu şi-a depus, luni, la Administraţia Prezidenţială demisia din funcţia de director al Serviciului Roman de Informaţii (SIE).

Mihăiță Calimente, președintele Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe, a explicat care au fost motivele demisiei din funcția SIE a lui Mihai Răzvan Ungureanu.”Are probleme de sănătate, din ce am înțeles este ceva destul de grav, trebuie să stea la pat” a spus Mihăiță Calimente, care a precizat că un nou director SIE ar putea fi numit în actuala legislatură.

La data de 26 noiembrie 2007 președintele României, Traian Băsescu a înaintat Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe, rămasă vacantă din martie 2007, în urma demisiei lui Claudiu Săftoiu datorată aceluiași scandal al ostaticilor români în Irak.

MRU a părăsit SIE în februarie 2012 pentru a conduce Guvernul, la propunerea președintelui în funcție atunci, Traian Băsescu, care i-a oferit poziția de premier, în locul lui Emil Boc, ce demisionase. MRU a fost premier doar 78 de zile, fiind demis în urma unei moțiuni de cenzură votată pe 27 aprilie același an. Un moment în care a spus lucrurilor pe nume, chiar dacă l-a costat din punct de vedere al imaginii, s-a consumat în luna februarie, atunci când, din pricina zăpezii, localități din mai multe județe au fost izolate. Ungureanu a spus că este inadmisibil ca românii să stea în casă, la căldură, în timp ce militarii le curăţă drumurile.

În perioada cât a fost premier, Mihai Răzvan Ungureanu l-a eliberat din funcţia de prefect de Argeş pe Gheorghe Davidescu, pe 18 aprilie 2012, iar în locul acestuia a fost numit Ciprian Berevoianu. Berevoianu a fost cel mai tânăr prefect al Argeşului, la doar 32 de ani, dar şi demnitarul cu cea mai scurtă perioadă în funcţie, din ţară, doar trei săptămâni! El a căzut victimă primei măsuri luate de Executivul Ponta după instalare, în mai 2012: schimbarea prefecţilor şi a subprefecţilor din întreaga ţară. Astfel, Ciprian Berevoianu a fost înlocuit cu actualul prefect de Argeş, liberalul Cristian Soare.

În 24 iunie 2015 Klaus Johannis, președintele României, l-a nominalizat pe MRU a doua oară pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe, rămasă vacantă din 22 septembrie 2014, în urma demisiei lui Teodor Meleșcanu datorată participării la alegerile prezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here