Cinci urne, cinci buletine de vot la alegerile din 9 iunie

Potrivit preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, la alegerile din 9 iunie, alegătorii vor primi cinci buletine de vot, unul pentru europarlamentare, iar celelalte patru pentru a vota primarul, Consiliul Local, președintele Consiliului Ju­de­țean, respectiv Consiliul Jude­țean (consilierii județeni).

„Vor exista cinci urne, una pentru buletinele de vot pentru europarlamentare, celelalte patru pentru alegerile locale, respectiv primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, Consiliu Local (consilieri locali) şi Consiliu Judeţean (consilieri județeni). Şi vor exista suficiente cabine, 5, 6, 7”, a declarat preşedintele AEP, Toni Greblă.

În fiecare secție de votare va exista o singură urnă specială disponibilă persoanelor care nu se pot deplasa la vot, în care se vor introduce toate cele cinci buletine de vot. 

„Trebuie precizat că pentru alegerile europarlamentare există o singură circumscripţie electorală pe toată ţara şi pe toată străinătatea. Şi, deci, un cetăţean român, indiferent unde se află, poate să-şi exercite dreptul de a vota pentru europarlamentare. Pentru alegerile locale trebuie să voteze numai în localitatea de domiciliu sau dacă are reşedinţa stabilită în acea localitate cu mai mult de 30 de zile înainte de data alegerilor”, a mai spus Greblă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.