Jandarmii argeşeni în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Distribuţie Energie Oltenia. În această dimineaţă, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au participat la o acţiune comună de control în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Distribuţie Energie Oltenia, în zona localităţilor argeșene Băiculeşti – Merişani.

Acţiunea s-a desfăşurat în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică potrivit prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale. În urma verificărilor efectuate au fost identificate mai multe imobile care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică, fapt pentru care reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au procedat la dezafectarea instalaţiilor improvizate, iar jandarmii au procedat la întocmirea documentelor de constatare conform normelor de procedură penală şi prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

Au rezultat cinci dosare care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial (Postul de Poliţie Băiculeşti şi la Secţia de Poliţie Bascov) în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de energie electrică şi racordare ilegală la reţeaua de energie electrică. Reamintim că Jandarmeria Argeş împreună cu reprezentanţii din cadrul Distribuţie Energie Oltenia desfăşoară activităţi de identificare a persoanelor branşate ilegal la reţeaua de energie elecrică sau a unor branşamente şi instalaţii electrice realizate artizanal.

Comments

comments