Cifra de afaceri a procesatorului de lapte Lactag din Argeș a crescut cu 36% în 2018

Cifra de afaceri a procesatorului de lapte Lactag din Argeș a crescut cu 36% în 2018. Conform rezultatelor financiare pe anul 2018, brandul românesc Lactag, unul dintre cei mai mari procesatori de lapte din România, înregistrează o cifră de afaceri netă de aproximativ 58 milioane de lei, în creștere cu 36% comparativ cu anul precedent.

Aurel Podariu, Senior Partner CITR: „Ne bucurăm că strategia de restructurare financiară începe să dea roade, iar cifrele Lactag se îmbunătățesc, așa cum am prevăzut pentru primele trimestre de reorganizare. Vom continua să eficientizăm linia de business procesare lactate – principala sursă de venit a companiei – și să limităm pierderile prin implementarea prevederilor planului, astfel încât să generăm suficient excedent pentru îndeplinirea previziunilor.”

La sfârșitul lui 2018, business-ul principal, de procesare lapte, care reprezintă 59% din cifra de afaceri netă a companiei, a înregistrat o creștere de 39% față de aceeași perioadă a anului precedent, generând un profit operațional de aproximativ 800.000 de lei.

Adriean Asan-Mic, administrator special Lactag: „Anul trecut am reușit să avem o creștere consistentă a cifrei de afaceri și o consolidare a poziției în piață, reușind să încheiem anul financiar cu un rezultat operațional pozitiv. Pentru perioada urmatoare ne propunem o creștere sustenabilă și profitabilă a activității de bază și împreună cu specialiștii din echipa CITR să implementam cu succes planul de reorganizare, astfel încât să găsim cele mai bune soluții financiare atât pentru creditorii cât și pentru acționarii Lactag.”

CITR și Lactag își propun continuarea restructurării acelor activități care nu contribuie la dezvoltarea companiei și valorificarea liniilor de business care nu se află în planurile de viitor ale companiei. Printre acestea se numără fabrica de procesare carne „Pe Gustate” de lângă Craiova și lanțul de magazine, care momentan nu sunt folosite la adevăratul lor potențial. Fabrica de procesare carne „Pe Gustate” are o capacitate de 20 tone/zi. Achiziționată în 2013, fabrica este echipată modern, la cele mai înalte standarde europene din domeniu.

După valorificarea liniei de business procesare carne și a lanțului de magazine, în urma cărora vor fi achitate o parte din creanțele prevăzute în planul de reorganizare, CITR și Lactag estimează o scădere a cifrei de afaceri globale la circa 35 de mil. lei în 2019, dar o creștere a profitului operațional a liniei de procesare lapte de 25% în trimestrul IV de reorganizare.

Licitația publică pentru valorificarea Fabricii de procesare carne „Pe Gustate”, de lângă Craiova, va avea loc în data de 04.04.2019, începând cu ora 11:00, iar cei interesați de investiție sunt invitați să depună documentația cel târziu cu 24 de ore înaintea desfăsurării licitaţiei, la sediul CITR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.