Maior Dr. Augustin Cătălin Dima este câştigătorul categoriei „Medicina viitorului”, în cadrul Galei Premiilor Revistei CARIERE 2018.

„Participarea la Gala Cariere a fost pentru mine un moment deosebit care va rămâne veșnic în inima mea, un eveniment special care promovează emoții pozitive. Mulțumesc echipei Revistei Cariere pentru nominalizare și interviu. Multumesc foarte mult tuturor pacienților care m-au sunat în această perioadă și mi-au spus că au votat sau că mă susțin. Este poate o întâmplare că eu am câștigat acest premiu, pe care îl dedic tuturor medicilor care se întorc în România și încearcă să schimbe ceva aici. Asta este ceea ce simt”, a precizat Augustin Dima pentru Revista CARIERE.

Dr. Augustin Dima – „The Good Doctor” de la Spitalul Militar Central

Maior Dr. Augustin Cătălin Dima este medic specialist Chirurgie Generală, Clinica Chirurgie 1, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Carol Davila” București. Deși are doar 38 de ani, a operat cât pentru o viață profesională plină, în țară și în afară, pentru că el crede că fiecare medic ar trebui să încerce ambele variante.

Primii patru ani din rezidenţiat a profesat în ţară, următorii doi în spitale universitare şi centre de excelenţă din Strasbourg. În Franţa, a prin gustul pentru intervenţii chirurgicale experimentale, care rezolvă cazuri medicale altădată considerate inoperabile.

Remarcat pentru tenacitatea și rapiditatea cu care își însușea noile tehnici chirurgicale, a primit numeroase oferte de la clinici medicale de top, din străinătate. Le-a cântărit bine pe toate, a învățat cât alții în zece ani și s-a întors acasă, la pacienții lui români. Despre medicul chirurg Augustin Dima am auzit vorbindu-se printre oamenii care aveau prieteni ori rude care fuseseră declarate „cazuri închise”. Adică fără speranță de vindecare. De regulă, pacienți diagnosticați cu cancer pancreatic, una dintre cele mai galopante forme de cancer, cu cele mai puține șanse de recuperare. Oameni disperați sau resemnați, refuzați de medici de renume din clinici de la noi sau din străinătate ca fiind inoperabili. Ei sunt cei care merg la doctorul Dima de la Spitalul Militar Central. (sursa: gala-cariere.ro; sursa foto: revistacariere.ro)

Comments

comments