Compania Chevron va renunţa la concesiunea gazelor de şist din ţara noastră, la scurt timp de la abandonarea unui alt proiect pe care gigantul american îl desfăşura în Polonia, ale cărui rezultate nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor iniţiale. Reprezentanţii companiei Chevron au confirmat că vor renunţa la concesiunile din ţara noastră deoarece, în urma studiilor şi evaluărilor efectuate anul trecut, au ajuns la concluzia că proiectul din România nu poate concura cu alte oportunităţi de investiţii la nivel mondial. „Chevron România confirmă intenţia de a renunţa la planurile sale pentru aceste concesiuni în 2015. Aceasta este o decizie de afaceri luată în urma evaluărilor proiectului din România, care nu poate concura, în acest moment, într-un mod favorabil, cu alte oportunităţi din portofoliul global al Chevron”, au explicat reprezentanţii Chevron România. Aceştia au mai precizat că rezultatele lucrărilor din România vor fi predate ANRM şi vor rămâne în custodia statului, iar confidenţialitatea informaţiilor de acest gen este menţinută în conformitate cu legislaţia din România.

Explorări ale gazelor de şist au avut loc şi în mai multe comune din Argeş

Explorări ale gazelor de şist au avut loc şi în zona judeţului nostru, în mai multe comune din Argeş, precum Poiana Lacului, Moşoaia, Băbana, Albota,Vedea, Sălătrucu, Şuici, Oarja sau Bradu, unde au avut loc lucrări ale unei companii de prospecţiuni, Prospecţiuni SA, firmă care a realizat pentru Chevron lucrările de prospecţiune pentru evaluarea zăcămintelor de gaze de şist din sudul litoralului. Deşi reprezentanţii firmei nu au recunoscut acest lucru, precizând că cercetările geologice din zona Argeş s-au făcut în baza unui contract cu Petrom într-un perimetru petrolifer de unde se extrage ţiţei de peste 30 de ani, tot mai multe indicii arătau faptul că în judeţul nostru se caută gaze de şist, exact ca în zonele Dobrogea şi Banat.
Chevron, al doilea cel mai mare grup energetic din SUA, urma să investească în România până la 384,6 milioane de dolari în cele trei perimetre din Dobrogea, respectiv cele de la Vama Veche, Costineşti şi Adamclisi.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI