Cheia care a strâns şuruburile Titanicului, în colecţia unui argeşean

INEDIT! Fratele preotului Constantin Onu de la Biserica „Mavrodolu” din Piteşti, deţine una dintre cele mai impresionante colecţii particulare din Argeş. În capul listei se află o cheie folosită la strângerea şuruburilor de pe Titanic, colţii unui elefant pitic care a trăit în zona Argeşului acum câteva mii de ani, dar şi una dintre pietrele cu care s-au spart geamurile Prefecturii la Revoluţie.

De la un steag de la Revoluţie la colţii unui animal preistoric (elefant pitic) şi până la o cheie care a fost folosită la construirea Titanicului. „Am cumpărat această cheie de la un prieten care a murit. El o moştenise de la tatăl său, care o avea şi el de la un bunic ce a lucrat la construirea Titanicului pe şantierul din Belfast”, spune Nicolae Onu. Cheia cu care s-a strâns unul dintre miile de şuruburi ale celui mai mare vas construit vreodată a fost botezată de fericitul proprietar „cheia succesului”, lângă ea fiind scrise cuvintele: învăţătură, muncă, cinste şi perseverenţă.

Colţii unui animal preistoric

Nicolae Onu, fratele părintelui Constantin Onu, parohul Bisericii „Mavrodolu” din Piteşti, este, prin excelenţă, un iscoditor al istoriei şi al secretelor naturii. Umblă zeci de kilometri prin pădurile din Argeş şi studiază plantele medicinale şi caută obiecte aparte. A adunat în curte pietre care poartă în ele fosile, urme ale unor vietăţi ce au trăit acum mii de ani, dar şi colţii unui animal preistoric care a trăit în Argeş, elefantul pitic. „A venit la mine acasă chiar directorul de la Muzeul Judeţean Argeş şi a studiat colţii de elefant pitic şi le-a făcut o grămadă de poze”, spune Nicolae Onu.
Colecţionarul mai ţine în casă, printre multe alte obiecte, un drapel de la Revoluţie, dar şi una dintre pietrele cu care s-a spart geamul Prefecturii din Argeş, în timpul aceluiaşi eveniment.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here