Rețetă filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară “Atelierul de gusturi”, inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Ingrediente pentru blat: biscuiți şi unt topit

Ingrediente pentru cremă – strat 1: cremă de brânză, zahăr, zahăr vanilat, ouă întregi

Ingrediente pentru cremă – strat 2: smântână, zahăr vanilat, fresh de lămâie, gelatină

Ingrediente pentru décor: dulceață din fructe de pădure şi frunze de mentă

Mod de preparare blat

Se macină biscuiții mărunt până se fac precum pesmetul, se adaugă untul topit și se amestecă bine. Se toarnă într-o formă de tort unsă cu ulei și se presează foarte bine, creând un strat uniform. Se lasă la cuptor, la 200 grade, timp de 10 minute.

Mod de preparare cremă – strat 1

Crema de branză și zahărul se amestecă, apoi se adaugă zahărul vanilat și ouăle. Se bat cele 4 ingrediente bine până se transformă într-o spumă. Se adaugă compoziția în forma de tort, peste blat și se lasă la cuptor, la 150 grade, timp de 60 minute.

Mod de preparare cremă – strat 2

Smântâna și zahărul vanilat se amestecă împreună cu freshul de lămâie și gelatina topită, până ce se transformă într-o cremă. Se adaugă peste primul strat de cremă (după ce s-a răcit) și se lasa la rece timp de câteva ore.
Se ornează cu dulceața din fructe de pădure și frunze de mentă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI