CFR SA organizează o nouă licitaţie pentru închirierea unor secţii de circulaţie neinteroperabile. Licitație va avea loc pe 5 decembrie 2017, la ora 10:00, la sediul Bursei Române de Marfuri.

“Licitatie deschisa, cu calificare si admitere din punct de vedere tehnic, urmata de strigare libera, pentru inchiriere sectii de circulatie neinteroperabile, individual sau grupate, in scopul realizarii activitatilor de gestionare a infrastructurii feroviare neinteroperabile si asigurarii serviciilor de transport public de calatori si/sau marfa – ordonator CNCF CFR SA”, este anunțul făcut pe site-ul Bursei Române de Mărfuri.

Durata contractului de închiriere este de 4 ani şi se pot depune oferte pentru una sau mai multe grupe de secții de circulație. Criteriul de atribuire este “oferta cu cel mai mare preț pentru chirie”.

Odată cu închirierea secţiilor, operatorii privaţi vor fi obligaţi să preia şi angajaţii existenţi la această dată la CFR.

Pe raza judeţului Argeş au fost scoase la licitaţie următoarele secţii de circulaţie:
– Goleşti – Câmpulung, în lungime de 68 km, 112 salariaţi, la un preţ de 668.500 lei
– Vâlcele – Curtea de Argeş, în lungime de 15 km, 11 salariaţi, preţul fiind de 105.000 lei.
Statul mai scoate la licitaţie şi secţia Bradu de Sus – Rafinărie – Pârvu, în lungime de 8 km, cu 8 salariaţi, la un preţ de 89.500 lei.

Comments

comments