Ambrozia, din nou în atenția autorităților. CFR Craiova atenționează proprietarii de terenuri din zona căii ferate. Nu sunt deloc puţine zonele din România năpădite de ambrozie, o plantă al cărei polen le provoacă multora alergii extrem de supărătoare şi în unele cazuri chiar complicaţii severe.

Aspectele cu privire la combaterea ambroziei sunt reglementate prin Legea nr. 62/2018 și prin HG 707/2018 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea acestei buruieni.

Astfel, în perioada 11mai – 9 iunie 2021, Sucursala Regională CF Craiova și CF Secția L.1 Pitești vor efectua acțiuni de combatere și distrugere a vegetației invazive aflată în lungul căii ferate și terenurile aflate în zona de responsabilitate.

Erbicidul folosit este Total Roundup Energy, cu acțiune foliară, neselectiv, omologat în România cu certificate de omologare nr.009 PC/28.05.2019.

Apicultorii sunt rugați ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine.

Condițiile meteo nefavorabile pot constitui un factor de prelungire a activităților peste perioada mai sus menționată.

Comments

comments