CEZ Distribuţie informează despre incidentul pescarului electrocutat în zona Merişani – Vâlcele

Sâmbată, 11.07.2015, in jurul orei 09:30, a fost inregistrat un eveniment in zona podului metalic Merisani – Valcele, din judetul Arges.

Din primele cercetari la fata locului, s-a identificat faptul ca s-a electrocutat un pescar in urma contactului cu liniile electrice de inalta tensiune care traverseaza zona mentionata.

CEZ Distributie a fost informata asupra incidentului de catre reprezentantii Dispeceratului Hidrocentralei Curtea de Arges. Conform informatiilor preliminare, persoana electrocutata era in stare grava, fara sanse de supravietuire. De investigarea cazului se ocupa organele abilitate, la dispozitia carora s-au pus si specialistii CEZ Distributie.

Reamintim tuturor consumatorilor ca se pot expune la pericole precum ranirea grava prin electrocutare sau chiar deces in cazul in care nu respecta normele de siguranta si intreprind actiuni, precum:
– utilizarea unor unelte din fibra de carbon care nu respecta dimensiunile corespunzatoare si pot intra in contact cu conductoarele liniilor electrice din zona in care sunt folosite;
– atingerea conductoarelor liniilor electrice chiar daca sunt cazute la pamant;
– intrarea in posturile de transformare;
– urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;
– inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing CEZ Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.