CEZ Distribuţie: Contorizarea inteligentă – costuri reduse, confort sporit şi oferte personalizate

Economie la factura, tarife personalizate in functie de nevoile fiecarui client si interventie rapida – toate acestea sunt posibile odata cu montarea contorului inteligent.

 

Montarea contoarelor inteligente face parte dintr-un program pe care CEZ Distributie l-a implementat inca din anul 2012, reusind pana in anul 2014, sa aduca aceste beneficii pentru aproximativ 14 000 clienti din judetele Dolj, Mehedinti si Arges, printr-o investitie de peste 13 milioane lei.

Datorita rezultatelor foarte bune proiectul a continuat si in anul 2015, CEZ Distributie propunandu-si sa aduca un confort sporit si altor 20 150 de clienti din localitatile Craiova si Carcea, printr-o investitie de 16 milioane de lei.

Care sunt cele mai importante beneficii aduse de contorul inteligent clientului CEZ?
1. Clientul primeste informatii clare si in timp real privind consumul, datele fiind inregistrate orar sau chiar la 15 minute si retinute de dispeceratul central;
2. Clientul este scutit de prezenta la locul de consum, toate operatiunile de citire contor sau deconectare/reconectare se pot face de la distanta, iar durata de reconectare este redusa de la 1 zi la maximum 3 minute.
3. Clientul se poate bucura de oferte mai bune la tarifele de energie electrica, lucru ce ii poate aduce o economie de pana la 20% la factura de energie electrica, daca isi alege tipul de tarif convenabil nevoilor sale.
4. Clientul nu mai trebuie sa sune pentru a semnala intreruperile in alimentarea cu energie electrica, deoarece contorul inteligent comunica dispeceratului central semnale din zona afectata;
5. Clientul are posibilitatea sa-si eficientizeze consumul prin selectarea aparatelor electrocasnice pe care le foloseste. Cu ajutorul contorului inteligent poate sa observe cat consuma fiecare aparat electrocasnic in parte.

De ce as accepta montarea unui contor inteligent pentru locuinta proprie?
– Pentru ca pot si vreau sa-mi cunosc consumul in fiecare moment al zilei;
– Pentru ca vreau un tarif adaptat nevoilor mele;
– Pentru ca vreau sa nu fiu deranjat de programul de citire a contoarului
– Pentru ca vreau sa platesc doar facturi de regularizare;
– Pentru ca vreau sa profit de orice reducere de cost de care as putea beneficia prin schimbarea contorului vechi;
– Pentru ca vreau sa fiu reconectat intr-un timp foarte scurt;
– Pentru ca vreau sa se intervina rapid in situatiile in care sunt in pericol de electrocutare, sau incendiu;
– Pentru ca vreau sa platesc energie de calitate.

Implementarea acestor proiecte face parte din programul amplu de investitii al operatorului CEZ Distributie, ce isi propune pentru perioada 2015 – 2020 instalarea unui numar de minim 436.000 contoare inteligente ce respecta tehnologia de varf in domeniu si care sunt de productie romaneasca. Calendarul poate fi ajustat in functie de rezultatele proiectului pilot din anul 2015, planul de implementare a contorizarii inteligente respectand reglementarile ANRE.

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing CEZ Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here