Ediţia cu numărul 36 a competiţiei profesionale “Trofeul Electricianului” – faza pe companie se desfăşoară anul acesta la Piteşti, în perioada 25 – 27 mai 2015.

Cei 61 de electricieni din toate cele 7 judeţe în care operează CEZ Distribuţie se întrec, pe parcursul celor 3 zile ale competiţiei, pentru a obţine cel mai râvnit premiu din carieră: Trofeul Electricianului. Ei trebuie să îşi demonstreze atât cunoştinţele teoretice, cât şi abilităţile practice în mai multe probe de profil.

Primii trei clasaţi pe fiecare din cele trei secţiuni ale competiţiei vor beneficia de oportunitatea de a concura îb tricoul firmei CEZ la faza naţională a concursului şi de a se întâlni cu colegi din toată ţara, în cursa pentru marele premiu.

Despre Trofeul Electricianului

Trofeul Electricianului este o competiţie profesională adresata angajaţilor din sistemul energetic românesc şi menită să stimuleze interesul acestora pentru perfecţionarea continuă şi îmbunătăţirea abilităţilor în domeniu. În 2014 se desfăşoară cea de-a 35-a ediţie a Trofeului Electricianului.

Despre Grupul CEZ

Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producători, furnizori şi distribuitori de energie din Europa, atât din punct de vedere al capacităţilor operaţionale cât şi din punctul de vedere al numărului de clienţi deserviţi. Grupul CEZ este un jucător cheie pe piaţa de energie electrică a Europei Centrale şi de Sud- Est şi este al doilea mare exportator de energie din Europa. Grupul CEZ acoperă domenii industriale variate, pornind de la extracţia de materii prime, generarea de energie, distribuţia de energie şi până la comercializarea energiei electrice şi termice, precum şi a produselor auxiliare. Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA, care după procesul de transformare asigură alimentarea cu energie electrica a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele 8 companii – CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.

Grupul CEZ a investit, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac şi Grădina, 1,1 miliarde de euro în realizarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totală instalată de 600 MW. Construcţia parcurilor amplasate la nord de Constanţa s-a desfăşurat în mai multe etape; prima, aflată la Fântânele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW. Cea de-a doua etapă s-a desfăşurat în zona Cogealac şi Grădina, incluzând 101 turbine cu o capacitate totală de 252,5 MW. Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusă în funcţiune la sfârşitul anului 2012. În vederea îndeplinirii directivei UE de a asigura provenienţa a 20% din producţia totală de energie electrică din surse regenerabile până în anul 2020, investiţia derulată de Grupul CEZ în Dobrogea este una deosebit de importantă. În 2009, în România, numai 14 MW au fost instalaţi în scopul valorificării potenţialului eolian.

În 2011, Grupul CEZ în România a achiziţionat 100% pachetul de acţiuni al companiei care deţine sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa, din judeţul Caraş-Severin, format din patru microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova), precum şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug şi Secu, având o capacitate totală instalată de aproximativ 18 MW şi o producţie de circa 70GWh/an. Grupul CEZ a investit în reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Reşiţa în scopul creşterii eficienţei, capacitatea de producţie ridicându-se la peste 22 MW după finalizarea procesului de modernizare.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI