Originar din comuna Bârla, locul unde locuieşte, în prezent, mama sa, jurnalistul Lucian Mândruţă a vorbit întotdeauna cu mare drag despre copilăria sa, petrecută în Argeş. Aici s-a şi format, bunicul din partea mamei fiind un adevărat mentor pentru el, jurnalistul datorându-i multe lucruri, la care se gândeşte şi astăzi: „Din copilărie îmi aduc aminte porumbul prin care alergam, mi-o aduc aminte pe bunica făcându-ne musaca, îmi aduc aminte ţuica de prune pe care, la 16 ani, o furam din butoi cu un dispozitiv numit tuia, îmi aduc aminte casa şi biblioteca bunicului de la Bârla…”, spune Mândruţă, mândru de locul său natal.

„Leneşii şi neisprăviţii sunt cei care se agaţă de stânga, pentru a li se da şi lor ceva”

„Cetăţean de onoare” al comunei Bârla, Mândruţă nu e la fel de „mândru” atunci când vine vorba despre orientarea politică a concetăţenilor săi, Bârla fiind un fief al PSD-ului în Argeş, în frunte cu primarul Ion Neacşu. O dovadă în acest sens stau alegerile prezidenţiale, unde, în turul II, candidatul PSD, Victor Ponta, a fost votat de 62% din populaţia comunei, în vreme ce Iohannis a obţinut doar 38%.
Exact pe această temă, săptămâna trecută, Lucian Mândruţă a iscat un scandal în direct la un post naţional de televiziune numindu-i pe cei care susţin stânga politică „leneşi şi neisprăviţi”. „Motivul pentru care am intrat în direct este că am fost ales. 3.000 de oameni au votat, pe pagina mea de Facebook, să vin să vorbesc cu voi. Noi avem o presă de opinie, dar nu avem o presă de convingere. Asta am văzut în presa românească. Şi eu am făcut parte din presa de opinie sau, mai bine zis, din presa de citit prompterul. Mi-a fost foarte greu până să ajung la presa de convingere. Mi-e din ce în ce mai greu să spun că sunt jurnalist. Asta este durerea mea. Acum mă întorc la subiectul discuţiei. (…) M-am întors fericit din Paris pentru că oamenii l-au votat pe Klaus Iohannis. (…) Nu am un ataşament faţă de un preşedinte sau altul. Am un ataşament faţă de convingerile mele. Cred cu tărie că stânga este o sumă de minciuni spusă leneşilor şi neisprăviţilor pentru ca alţii să se îmbogăţească. Leneşii şi neisprăviţii sunt cei care se agaţă de stânga, pentru a li se da şi lor ceva. Eu nu cred că trebuie să li se dea de la cei care muncesc. Nu avem de ce să dăm nimic în ţara asta, pentru că nu suntem în faţa bisericii, cu mâna întinsă. Votul pentru PSD a fost dat de ăia care stau la birtul satului, aşteptând ca soldaţii să le rezolve problema inundaţiilor. Ştiu că doare ceea ce spun, dar oamenii au aflat adevărul şi fără voi. Există Facebook, există social media. Există şi oameni de stânga care muncesc. Chestia este că nu i-am întâlnit. Stânga este organizarea milei. Stânga este mâna întinsă. Despre asta este vorba. Haideţi să vă spun cinstit! Nu am venit aici să mă cert. Am venit să vă prezint o situaţie tristă. Nu ar trebui să ne urâm unii cu alţii. Oamenii ar trebui să se lupte în dezbateri de idei oneste. Stânga pesedistă la noi nu e de stânga. Victor Ponta a luat multe măsuri de dreapta”, a declarat Lucian Mândruţă, care a fost apoi aspru criticat, de cei cu viziuni de stânga, bineînţeles. Pe lângă diploma de „Cetăţean de Onoare” al comunei Bârla, Lucian Mândruţă este şi „Fiu al Argeşului şi Muscelului”, distincţie oferită chiar de fostul lider al PSD şi CJ Argeş, Constantin Nicolescu, asta însă neîmpiedicându-l pe jurnalist să dea de pământ cu stânga politică…

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI