Certificatul COVID-19 ar putea fi înlocuit cu un microcip implantat în piele

O companie din Suedia a creat un microcip care poate fi implantat în piele în aşa fel încât să poată conţine detalii despre certificatul de vaccinare COVID atunci când este scanat. Aproape 6.000 de oameni au deja cipul implantat, potrivit romaniatv.net

Invenţia a fost creată de firma start-up Dsruptive Subdermals şi implică un implant scanabil care poate fi programat în prealabil. Microcipul are o dimensiune de 2 milimetri pe 16 milimetri şi poate fi introdus chiar sub piele, notează Insider.

„Am un implant de cip în braț și am programat cipul astfel încât să am pașaportul meu COVID pe cip, iar motivul este că vreau să-l am mereu accesibil”, a declarat Hannes Sjoblad, director general al Dsruptive Subdermals, conform AFP. El a demonstrat cum a fost posibil să scaneze cipul cu ajutorul telefonului său pentru a afișa un fişier de tip PDF care conţine toate detaliile certificatului său digital COVID al UE. Un astfel de microcip ar costa aproape 100 de euro. Sjoblad susține că dispozitivul nu poate fi urmărit, ci doar scanat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here