Azi, municipalitatea piteşteană a inaugurat, neoficial, centrul multifuncțional amenajat în spaţiul fostului Cinema București.

Lucrările au fost realizate pe fonduri europene, de către o firmă ce a câştigat licitaţie pentru execuţie la o sumă mult mai mică decât cea evaluată dar cu o întârziere faţă de data stabilită şi care, între timp, a intrat în insolvență. Totuşi, la presiunile autorităţilor, lucrarea a fost dusă la bun sfârșit în timp util pentru a evita penalităţile de la Ue sau chiar pierderea finanţară, situaţie în care Primăria ar fi trebuti să ramburseze toţi banii din bugetul local.

Centrul Multufuncţional va găzdui, începând de luna viitoare, printre alte manifestări culturale, şi spectacolele Filarmonicii Pitești. „昿ste un proiect foarte important, pentru care am muncit enorm și am tremurat serios. Este cea mai modernă sală de spectacole din sudul țării, cu 404 locuri. Avem o mare satisfacție să o vedem terminată. Ne-a trecut glonțul pe la ureche, nu vă puteți imagina ce însemna să nu terminăm proiectul la termen!”・ a declarat viceprimarul Cornel Ionică.

„Eu sunt un susținător al proiectelor cu finanțare europeană. Gândim proiecte de care Piteștiul are nevoie, este ultima căruță în care ne putem urca. Vorbim de proiecte de 250-300 milioane de euro la care deja se muncește, nu vise!” a mai declarat Ionică.

Comments

comments