Centrul de Cultură Brătianu dă startul scrisorilor de dragoste. Ion C. Brătianu către soția sa la Florica (I)

Dragostea la români, file de poveste. Centrul de Cultură Brătianu dă startul scrisorilor de dragoste. Ion C. Brătianu către soția sa la Florica (I). ”Așteptând Dragobetele, începem să dezvăluim, începând de astăzi fragmente din povestea de dragoste a cuplului Ion C. Brătianu – Pia Brătianu. În săptămâna 18- 24 februarie 2019 vom publica scrisori ale lui Ion Brătianu către soția sa, Pia, dar și scrisori ale Piei, către soțul său, Ion Brătianu. Scopul este acela de a dezvălui publicului bucățele din sufletele celor doi”, precizează reprezentanții Centrului de Cultură Brătianu.

Ion C. Brătianu către soția sa la Florica, despre dorul său de casă, despre situația politică și despre votarea Unirii.

București, 14 Aprilie, 1861

Iubita mea Pia,

Văz, iubita mea, că am făcut o greșeală de a te lăsa acolo și acum o plătesc scump, căci îmi este inima sfâșiată să te știu singură, singură fără mine, tu care te-ai lipit de inima mea, încât nu mai poate bate, fără să te miște. Nu este așa, iubita mea Pia? Nu este așa că avem o singură răsuflare, o singură bătae de inimă, un singur simțământ, o singură dorință d’a nu ne deslipi niciodată?
Aici lucrurile nu merg bine. Domnitorul ascultă pe cei păcătoși. Ministerul se dă în judecată; unirea o va vota Camera tot astăzi, adică de noapte, căci suntem în permanență. Noul minister va fi compus iar de conservatori, numai de altă culoare, adică de dreapta. Noi venim Duminică noaptea. Îți voi telegrafia înaintea plecărei.
La revedere, iubita mea dragă; sufletul meu este pe buzele mele acum ca și întotdeauna.

I.C. Brătianu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here