Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 2 – 6 mai 2022, noi evenimente cultural-educative

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 2 – 6 mai 2022, noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces fără restricții.
  • Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 2 mai, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. “Noua ediție a Cenaclului <Armonii Argeșene> îi are ca invitați pe doi iubitori de frumos, poeți, membri ai cenaclului: Marian Teodor Popescu și Mihai Moise. Aceștia au stiluri total diferite, însă au în comun faptul că poeziile lor ajung la sufletele cititorilor”, spune Adrian Mitroi.
  • Dialogul cu tema „Simfonia Lalelelor – tradiție și inovație”, în cadrul proiectului sub genericul „Oameni de cultură piteșteni”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l ca invitat pe dr. ing. Ilarie Isac, marți, 3 mai, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. „L-am invitat, de această dată, pe dr. ing. Ilarie Isac, nimeni altul decât părintele expoziției dendrofloricole <Simfonia Lalelelor> de la Pitești, inițiată acum 45 de ani. Sunt sigur că vom avea ce discuta atât din culisele marii sărbători, dar și despre viața și activitatea domniei sale”, ne declară Jean Dumitrașcu.
  • Dezbaterea cu tema „Lucian Blaga – poetul luminii”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Mari iubiri ale literaturii române”, coordonat de profesoara de limba și literatura română și engleză, poeta Raluca Hana Sandu, eveniment care va avea loc miercuri, 4 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. „În luna în care orașul Pitești se răsfață în înfloriri de lalele și raze de soare, poezia românească îl sărbătorește pe Lucian Blaga, poetul luminii, al dragostei împlinite și al bucuriei de a fi! A doua ediție a proiectului <Mari iubiri ale literaturii române>, intitulată <Lucian Blaga – poetul luminii>, va aduce în inima iubitorilor de poezie și frumos o poveste de dragoste împlinită care a trecut de mult proba timpului: iubirea dintre Lucian Blaga și Cornelia Brediceanu, o iubire fascinantă, plină de sensibilitate și profunzime… Vom pătrunde împreună într-o lume aparte, în care metafora, emoția nedisimulată și stabilitatea sentimentelor strălucesc în scrisori și poeme de dragoste ce dau acestei povești o notă unică, de lumină și parfum din alte timpuri… Îl vom vedea pe Blaga, supranumit și <Sfinxul>, într-o altfel de lumină… ca om, ca filosof și ca poet, ca iubit, soț și tată… Ce tipologii feminine a atras, cine i-a fost muză și cine confidentă, ce femei celebre ale vremii l-au iubit în taină, cine este <Ghiocelul negru> și în brațele cui a strălucit cel mai frumos acest bărbat elegant, misterios, cu privirea de o inteligență sclipitoare? Răspunsul la toate aceste întrebări și multe altele, într-o ediție de poveste a proiectului <Mari iubiri ale literaturii române>, o ediție plină de lumină și dragoste, cu invitați surpriză! Vă așteptăm cu drag la Centrul Cultural Pitești, miercuri, 4 mai 2022, de la ora 17.00, să ne bucurăm împreună de poezia inimii și a dorului nestins!”, ne transmite Raluca Hana Sandu.
  • Lansarea volumului de versuri cu titlul „Vals”, de Loreta Din, eveniment editorial care se va desfășura joi, 5 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. “Dedic acest volum iubirii, muza mea permanentă! Iubirea este coloana vertebrală a individului, familiei și societății. Iubirea ne face fericiți, visători, toleranți și, nu în ultimul rând, mai frumoși. Iată ce scrie în prefața cărții mele filologul Mariana Ioniță, româncă stabilită în Atena: <Creația Loretei Din este bazată pe optimism, sete de viață și o gândire pozitivă ce poate atinge și transforma în lumină orice suflet întunecat. Motorul infailibil al vieții este iubirea. Fără ea suntem inerți, lipsiți de vlagă, niște roboți ce trăiesc fără a înțelege sensul și esența vieții, fără să-și dea seama de ce și pentru ce trăiesc. Toate poeziile sale sunt rodul unei minți invadate de sentimente umane ce fac cinste omului: iubire, empatie, speranță, optimism, credință>”, ne spune Loreta Din.
  • Prelegerea cu tema “Portret de autor. Proză contemporană (II). Mihai Iovănel – <Istoria Literaturii Române Contemporane 1990 – 2020>”, în cadrul Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul și scriitoarea Mona Vâlceanu, eveniment care va avea loc vineri, 6 mai, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here