Centenar: Naiuri în ediție limitată cu semnătura maestrului Gheorghe Zamfir

Cel mai mare producător de instrumente muzicale de lemn din Europa, aflat la Reghin, anunță că va scoate o ediţie limitată de naiuri ce poartă autograful maestrului Gheorghe Zamfir, ca un omagiu adus carierei artistului în Anul Centenarului Marii Uniri, informează Agerpres.

Pe lângă semnătura artistului, naiurile vor avea „pe front o monedă aniversară a Centenarului, a celor 100 de ani de la fondarea României Mari”, după cum a spus Nicolae Bâzgan, directorul companiei.

Instrumentele vor avea inserată și Coloana Infinitului, la inițiativa maistrului Ioan Halaţiu. Deși pensionat, maistrul lucrează la acordarea celor 300 de naiuri confecţionate la solicitarea asociaţiei culturale cu care colaborează Gheorghe Zamfir. Instrumentele vor fi oferite unor personalităţi din ţară şi din străinătate.

“În colaborare cu maestrul Gheorghe Zamfir şi colaboratorii dânsului, am pregătit o ediţie limitată de naiuri, care vor fi oferite personalităţilor din ţară şi din străinătate. Această ediţie limitată va conţine pe verso semnătura maestrului Gheorghe Zamfir, iar pe front va avea o monedă aniversară a Centenarului, a celor 100 de ani de la fondarea României Mari. De pe această centură nu putea lipsi una din creaţiile de bază ale marelui nostru Constantin Brâncuşi”, a declarat presei, joi, directorul general al SC HORA SA, Nicolae Bâzgan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here