Cele mai bune remedii pentru molii de haine

Ați observat larve mici care mișună printre acele pulovere de damă din dulap? Sau poate că niște insecte ciudate, neidentificate, zboară în jurul dulapului dvs.? S-ar putea să fie molii de haine – foarte periculoase pentru pulovere de damă sau orice alt tip de îmbrăcăminte.

Practic, acești dăunători mănâncă orice îmbrăcăminte, lăsând găuri greu de ascuns. După ce vă vizitează dulapul – pulovere de damă, pelerine și alte piese de îmbrăcăminte pot ajunge direct la gunoi. Vă întrebați cum să scăpați de moliile de haine? Am pregătit câteva metode eficiente pe care să le încercați.

Ce sunt moliile de haine?

Numele său propriu este Tineola bisselliella. Această molie mănâncă mai ales articole de îmbrăcăminte, în special pulovere de damă din lână. Atunci când populația este suficient de mare, tipul de țesătură nu prea contează. Acest dăunător va mânca cu plăcere orice găsește în dulapul dumneavoastră.

Cum arată moliile de haine?

Molia de haine este pur și simplu o molie mai mică. Culorile sale sunt gri, bej și maro, iar insecta este acoperită de păr. În ceea ce privește dimensiunea moliilor de haine, acestea nu sunt mai mari de 1 cm.

Dacă observați molii mici în garderoba, dulapul sau sertarele cu haine – nu le ignorați. Ar putea fi molii de haine care așteaptă doar să facă un festin din hainele dvs.

De unde vin moliile de haine?

Vă întrebați cum au ajuns moliile de haine în casa dvs.? Există câteva posibilități. Praful și murdăria excesivă reprezintă cea mai mare amenințare, în acest caz. Poate că aveți un dulap uitat de mult timp, pe care nu l-ați mai curățat de mult timp – aici s-ar putea să se fi dezvoltat dăunătorii. Dar este doar una dintre opțiuni.

S-ar putea să fi adus moliile de haine în casă, fără să știți. De exemplu, acestea ar fi putut zbura din apartamentul vecinului – în hol, iar apoi, fără să știți, le-ați lăsat să intre la dvs. acasă. Mai mult, ele pot intra și printr-o fereastră deschisă.

Cumpărați uneori de la târgul de antichități? Diferite piese de mobilier sau decorațiuni interioare cu elemente din material sau blană ar putea conține molii. Faptul că nu le verificați temeinic și că evitați curățarea și dezinfectarea înainte de a aduce obiectele acasă este rețeta perfectă pentru o infestare cu molii de haine.

Sunt larvele de molii de haine la fel de periculoase ca insectele adulte?

Larvele moliilor de haine sunt mici creaturi bej cu capul maro. Aveți timp să scăpați de ele până când acestea devin ușor roșii – înseamnă că s-au maturizat și au devenit adevărați dăunători. Dacă eliminați ouăle de molii de haine sau larvele proaspăt eclozate – șansele de a scăpa de problemă cresc.

Molii de haine vs molii de cămară – sunt același lucru?

Deși moliile de haine arată foarte asemănător cu moliile de cămară, acestea sunt insecte complet diferite. Ceea ce este important, dietele lor sunt destul de distincte. Moliile de cămară nu găsesc deloc pulovere a fi o sursă bună de hrană. De asemenea, moliilor de haine nu le pasă de articole precum cerealele, făina și orezul.

Vă întrebați cum să identificați corect moliile de haine? Este foarte simplu – acordați atenție locului în care locuiesc. Dacă găsiți insectele în dulap sau în comodă, puteți fi sigură că sunt molii de haine.

Cum să scăpați de moliile de haine

Moliile hainelor nu sunt insecte de casă foarte greu de eliminat. Țineți cont, totuși, că o singură insectă poate depune chiar și 200 de ouă. Știind acest lucru, vă puteți imagina cât de repede se pot înmulți. Dacă reușiți să eliminați cuibul atunci când larvele nu sunt încă mature, procesul va fi mai rapid și mai ușor. Dar asta nu înseamnă că nu puteți lupta cu insectele adulte – deși este mult mai dificil.

Dacă doriți să scăpați de moliile de haine sau să le preveniți, puteți obține insecticide cumpărate din magazin. Dar luați în considerare posibilitatea de a învăța cum să scăpați de moliile de haine în mod natural cu remedii de casă dovedite și bine cunoscute. Astfel de metode sunt mai puțin invazive și la fel de eficiente.

Pinul și lavanda – un tratament eficient împotriva moliilor de haine

Lavanda este cunoscută de ani de zile ca un remediu puternic împotriva moliilor de haine. Mirosul ei respinge insectele și, de asemenea, face ca hainele dvs. să miroasă frumos, ceea ce reprezintă un avantaj în plus.

Trebuie doar să plantați niște lavandă în grădină sau pe balcon, să tăiați florile când înfloresc și să le uscați. Apoi, puneți-le, de exemplu, într-o pungă de bumbac. Puneți astfel de pliculețe în dulap și în sertare și puteți uita de insecte.

Folosirea acelor de pin este o metodă foarte asemănătoare – dar nu trebuie să le uscați. Pur și simplu tăiați câteva ramuri mici, împachetați-le într-o pungă și puneți-le în dulap, la fel ca lavanda. Folosind acest remediu, hainele dvs. vor mirosi la fel de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here