CEDO: Statul român trebuie să plătească 15.000 de euro despăgubiri pentru 45 de familii ale victimelor Revoluţiei

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a emis, marţi, 12 aprilie, o nouă decizie în cazul victimelor Revoluţiei din decembrie 1989.

Astfel, potrivit deciziei CEDO, statul român trebuie să plătească 15.000 de euro despăgubiri pentru 45 de familii ale celor care şi-au pierdut vieţile în Revoluţie.

În urma deciziei emise marţi de CEDO, Statul român se face vinovat de încălcarea procedurală a Articolului 2 din Convenţia pentru Drepturile Omului. Statul român este obligat la plata a 15.000 de euro pentru fiecare din cele 45 de familii care au depus plângere „într-un interval de trei luni, de la data la care verdictul devine final în concordanţă cu Articolul 2 al Convenţiei pentru Drepturile Omului”, la care se adaugă şi taxele de judecată.

Pe 23 februarie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat câştig de cauză pentru 17 români, rude ale celor care au murit în Revoluţia din decembrie 1989. Potrivit deciziei date de CEDO, fiecare dintre cei 17 români care au făcut plângere împotriva statului român în dosarul Revoluţiei vor primi câte 15.000 de euro plus taxele de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.