Pe 11 septembrie 2013, o jurnalistă de la „romanialapas.ro“ a avut ocazia să întâlnească o bătrânică din Mozăceni, Rizea Florica, de 72 de ani, care i-a povestit un eveniment deosebit, petrecut la ea în familie. De fapt, o tulburătoare poveste de dragoste a unui verişor. Povestea începe cu un şofer din Ştefan cel Mare, care se întorcea acasă de la Piteşti, unde fusese să facă diverse cumpărături.

După ce a ieşit de pe Autostrada Piteşti – Bucureşti, omul şi-a continuat drumul spre casă prin Oarja. Odată ajuns în Rociu, în dreptul secţiei de poliţie, în staţia de autobuz aştepta o femeie. Aceasta i-a făcut cu mâna şoferului nostru şi l-a rugat dacă poate să o ia şi pe ea până acasă, în Mozăceni. Fiind în drum, bărbatul acceptă. Era o femeie obişnuită, mărunţică de statură, brunetă, îmbrăcată într-o rochie albastră şi cu părul prins la spate. Cei doi nu au schimbat prea multe vorbe pe drum, au discutat despre lucruri banale şi femeia a mai spus că o cheamă Ana. I-a cerut şoferului să oprească în faţa unei căsuţe cu gard maro, nu foarte mare ce avea o podişcă în faţa porţii. Înainte să coboare i-a zis şoferului că, din păcate, nu are bani să-i dea, aşa că i-a lăsat un inel din argint cu pietricele albastre.

Bărbatul nu a vrut să accepte spunând că nu este nicio problemă şi să rămână sănătoasă. Ana a insistat atât de mult să-i dea acel inel, chiar şi gaj, încât până la urmă bărbatul de ruşine a acceptat. Ca să fie şi mai sigură că şoferul va primi inelul, Ana l-a mai rugat ca atunci când va mai trece prin faţa casei ei să strige la poartă şi să-i returneze inelul, iar ea îi va da bani pentru că a luat-o la ocazie. Şoferul a luat inelul şi când a ajuns acasă i-a povestit soţiei sale totul. Aceasta l-a certat că a luat inelul şi i-a zis ca a doua zi să meargă în Mozăceni şi să înapoieze femeii inelul.

Întors în Mozăceni, bărbatul a oprit în faţa porţii unde a lăsat-o pe Ana, femeia luată la ocazie şi care îi lăsase inelul gaj. A strigat la poartă. Părea că nu este nimeni acasă, însă într-un final a ieşit un bătrân, pe nume Vasile. Şoferul i-a spus omului ce s-a întâmplat şi l-a întrebat unde îi este soţia, Ana. Bărbatul s-a uitat lung la şofer şi i-a spus că în acea casă nu locuieşte nicio femei, că el este văduv, soţia sa, într-adevăr pe nume Ana, a decedat de mai bine de 10 ani. Vasile i-a cerut, totuşi, şoferului să îi arate inelul, moment în care s-a albit la faţă şi a început să tremure tot.

Era chiar inelul lor de logodnă, dar care fusese pus pe degetul Anei în ziua înmormântării. Plângând ca un copil, Vasile a spus că Ana, şi după moarte, a făcut tot posibilul ca inelul ce a reprezentat dragostea lor să ajungă înapoi la bărbatul ce l-a iubit!

Comments

comments