Cea mai mare Super Lună din ultimii 70 de ani se va vedea la noapte. Fenomenul se va repeta în 2034

0
482

 

Azi, 14 noiembrie, are loc un eveniment pe care multe persoane îl vor vedea o singură data în viață și pe care nimeni nu trebuie să îl rateze: va fi vizibilă cea mai mare Super Lună din ultimele șapte decenii. Satelitul se va apropia cel mai mult de Pământ și va fi extrem de strălucitoare. Super-Luna de diseară va fi cu 14% mai mare şi cu 30% mai strălucitoare decât precedentele, conform NASA.

În plus, dacă orbita Lunii se aliniază corespunzător cu Soarele și cu Pământul, apare un fenomen denumit ”Conjunctie la perigeu” ce înseamnă că Luna apare mult mai mare pe boltă și primește numele de ”Super Luna”.

Super Luna se întâmplă relativ frecvent, dar este foarte rar ca să fie la fel de mare ca cea care va apărea la noapte. Luna se va afla în această perioadă la cea mai mică distanță față de Terra de după anul 1948. Acest eveniment nu se va mai petrece decât abia în anul 2034.

O parte a orbitei, numită perigeu, care înseamnă punctul cel mai apropiat de Terra de pe orbită să, este la 48.280 de kilometri mai aproape de Pământ decât apogeul, cel mai îndepărtat punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here