Ce tarife vom avea la gaze și energie electrică de la 1 aprilie. Se vor aplica timp de 1 an!

Ce tarife vom avea la gaze și energie electrică de la 1 aprilie. Se vor aplica timp de 1 an! Guvernul a decis ieri noi măsuri în cazul prturilor la energie şi gaze.

De la 1 aprilie vor fi aplicate tarife unice pentru consumatorii casnici si noncasnici. Marilor consumatori de energie li se vor scădea cu 20% facturile la curent, iar pentru gazele naturale vor beneficia de noi scheme de ajutor.

Măsurile sunt valabile timp de un an iar impact financiar ajunge la 14,5 miliarde de lei.

Consumatorii casnici care vor folosi până la 100 de kilowaţi pe luna curent electric vor avea un tarif fix de 0,68 de lei pe kilowatt. Cei care vor folosi între 100 și 300 de kilowaţi pe lună vor plăti 0,8 lei kilowatul. Consumatorii noncasnici vor plăti un leu pe kilowatt pentru gazele naturale.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că la consumatorii obişnuiţi tariful va fi de 0,37 de lei pe kilowatt. „Clienții casnici care vor avea un consum anual de până la 1.200 metri cubi vor beneficia de un tarif de 0,31 lei per kilowatt. Pentru consumatorii noncasnici costul gazului natural va fi de 0,37 lei per kilowatt şi aici  ne referim la IMM-uri, micro, mici şi mijlocii, instituţii publice, spitale, şcoli, grădiniţe, lăcaşuri de cult, primării, universităţi, ONG-uri şi, de asemenea, instituţii similare” a declarat premierul Nicolae Ciucă.

În cazul marilor consumatori de energie, facturile la curent vor fi reduse cu 20 de procente, iar pentru gazele naturale vor fi adoptate alte scheme de ajutor. Impactul bugetar pentru energia electrică şi gazele naturale va fi de 14,5 miliarde de lei până la sfârşitul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here