Ce spun greii din PSD depre condamnarea lui Dragnea: “Nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

Ecaterina Andronescu: “E un moment foarte greu pentru PSD în această zi”

”E o hotărâre grea. Este hotărârea instanței pe care nu trebuie să o comentăm. Nu e definitivă, există prezumția nevinovăției. E un moment foarte greu pentru PSD în această zi. Eu sper ca Comitetul Executiv să ia o decizie înțeleaptă și de asemenea să îi adresez rugămintea domnului Dragnea să se gândească la faptul că ne-am asumat responsabilitatea guvernării și că țara este mai importantă decât oricare dintre noi.”, a declarat Ecaterina Andronescu la România TV, preluată de DCNews.ro

Olguţa Vasilescu: “Nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul”

„Vă spun cu certitudine că a fost o greşeală faptul că nu am aplicat deciziile CCR. Sper că acum ne vine mintea românului de după, pentru că aşa este corect. Nu am dat înapoi noi, a dat înapoi un prim-ministrul care şi-a pierdut şi mandatul, prin moţiune de cenzură făcută de partid. În momentul când ţi se înmoaie genunchii mergi acasă. Şi acea OUG 13 a fost declarată constituţională după. (…) O să fim alături de acest lider, pentru că nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă… Eu sper că lui Liviu Dragnea nu i se înmoaie genunchii, aşa cum a fost cu un premier (Victor Ponta – n.r.) care a demisionat din funcţie, lăsând partidul în off-side”, a declarat Olguţa Vasilescu la România TV.

Viorica Dăncilă: “Cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României”

“Decizia instanței de judecată în cazul președintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituției. Cred cu tărie în nevinovăția președintelui PSD și îl asigur de toată susținerea mea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților – aceasta este singura atitudine corectă pentru respectarea prezumției de nevinovăție, așa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343. Consider că cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează toate prezumția de nevinovăție…”, se arată într-un comunicat de presă, semnat de Viorica Dăncilă, după condamnarea la închisoare a preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

Gabriela Firea: “Acum se simte miros de sânge politic”

„Partidul trece prin momente dificile. Aşa cum am făcut şi în alte momente grele, eu şi colegii mei vom lua cele mai bune decizii. Partidul Social Democrat va rezista tuturor presiunilor, îşi va duce la capăt mandatul încredinţat de români şi va pune în aplicare Programul de Guvernare.

De prezumţia de nevinovăţie trebuie să beneficieze orice român, până la o decizie definitivă. În ciuda tuturor presiunilor, PSD va merge înainte pentru că avem o datorie faţă de toţi românii. Deciziile trebuie să le luam noi, în interiorul partidului, şi să nu fie forţate din exterior.

Acum se simte miros de “sânge politic. Unii, din afara echipei noastre, şi care în mod evident ne sunt adversari, îşi vor intensifica atacurile şi ne vor lovi. Vor încerca să profite politic.

Depinde doar de noi cum vom şti să gestionăm acest moment: cu gândul la cei care ne-au votat să aducem o viaţă mai bună românilor şi constienţi de datoria noastră faţă de echipa căreia îi datorăm onestitate, solidaritate, calm. Niciodată nu voi vorbi din afara unei echipe în care am intrat de bunăvoie. Ar fi un gest de laşitate. Ştiam de la început că vor fi momente de succes în politică, dar şi ore care ne vor testa caracterul. “Caracterul unui om nu se arată în momentele de confort, ci în cele de schimbări şi controverse”, spunea Martin Luther King Jr. Am dispreţ pentru cei care se gândesc doar la carieră şi imaginea lor, părăsind la greu familia din care fac parte”, afirmă Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Rovana Plumb: “Din 2005, asistăm la decimarea sistematică a elitelor politice ale României”

”Din 2005, asistăm la decimarea sistematică a elitelor politice ale României. Cei care astăzi se bucură că încă un lider PSD poate fi eliminat, să se gândească la cine va reprezenta mâine interesele României într-o lume atât de complicată, competitivă, într-o lume în care doar înțelepciunea, echilibrul, pot menține pacea și permit consolidarea și dezvoltarea societăților democratice.

Cei care astăzi jubilează, să se gândească la faptul că principalul model democratic al lumii își bazează temelia în primul rând pe drepturile și libertățile fundamentale ale omului, care includ și prezumția de nevinovăție”.

Codrin Ştefănescu: “Dragnea a fost tot timpul o ţintă. Sentinţa asta a fost îngrozitoare”

„În România, am asistat la condamnări în primă instanţă de foarte multe ori şi cu ani mulţi de tot, pentru ca în a doua instanţă omul să fie achitat şi să spună că fapta nu există. Mai mult, am avut oameni arestaţi în primă instanţă şi eliberaţi la a doua, după şase luni. Deja, am senzaţia şi eu că justiţia este o loterie, pur şi simplu. Dragnea a fost tot timpul o ţintă. Sentinţa asta a fost îngrozitoare, când am auzit-o! E ceva la care nu te aştepţi. Noi ne aşteptam la achitare” a declarat Codrin Ştefănescu la Realitatea TV.

Fifor Mihai: “ O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor care încheie protocoale secrete”

“O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor care încheie protocoale secrete sau a adversarilor politici nu trebuie să pună sub semnul întrebării bunul mers al României, să strice imaginea ţării în faţa partenerilor externi. Coaliţia PSD-ALDE va duce până la capăt reformele începute pentru bunăstarea românilor. Punerea în aplicare a Programului de Guvernare, în interesul cetăţenilor, nu va fi în niciun fel afectată de decizia luată de instanţă în cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, indiferent de cât de mult zgomot fac adversarii noştri politici”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Carmen Dan: “Este evident că această sentinţă este una politizată”

„Am fost şi voi fi alături de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi sunt convinsă că, până la final, îşi va demonstra nevinovăţia. Nu este o decizie definitivă! Este evident că această sentinţă este una politizată”, a spus ministrul de Interne, Carmen Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here