Ce se va putea cumpăra cu voucherele oferite persoanelor cu venituri reduse

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat marţi seara, în exclusivitate la Antena 3, ce vor îşi vor putea cumpăra românii cu voucherele care vor ajunge la cei cu venituri reduse.

Acestea vor putea fi folosite în hypermarketuri, magazine şi chiar în pieţe, de unde oamenii vor putea cumpăra şase grupe de alimente. „Ne gândim la şase grupe de alimente de bază, este ultima discuție și cred că va rămâne aşa – pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă. Acestea sunt cele şase alimente de bază pe care le vor achiziționa românii cu voucherele. Pot să apară mici ajustări”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, marţi, la emisiunea News Hour with CNN, de la Antena 3.

Voucherele vor fi tipărite pe hârtie, ca şi tichetele de masă, nu vor fi pe card. „Dacă vorbim de pensionari, le vom achiziționa și le vom da prin poștă, prin Casa de pensii. Pentru persoanele cu dizabilităţi sunt două posibilități: ori prin ANPIS, dar cred că mai repede prin DGASPC, dacă vorbim de cei cu salariul minim fiecare societate va acorda tichetele”, a mai spus Budăi. Pentru copii, tichetele vor fi acordate prin școli.

La fel ca şi în cazul tichetelor de masă, la vouchere nu se va acorda rest.

Un număr de 2.340.825 pensionari vor beneficia de vouchere, având pensii sub 1.500 lei pe lună.

Vor fi acordate vouchere cu valoare totală de un miliard de euro pentru românii cu venituri mici şi urmează subvenții și ajutoare pentru IMM-uri și fermieri.

Aproximativ 52% din această valoare este asigurată din fonduri europene, iar restul de 48%, din fonduri de la bugetul de stat.

Se acordă 4 vouchere de 50 de euro până la sfârşitul anului din două în două luni. Totodată, copiii care primesc bursă socială vor primi 7 vouchere de 30 de euro până la sfârşitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here